Proef het échte Italië

De vakantie is weer voorbij!

De vakantie(s) zit(ten) er weer op en we hopen dat ook jij hiervan genoten hebt! Voor ons betekent vakantie toch wel iets anders; Met de auto naar Italië waar we net zo hard doorgaan met werken en tegelijk net zo hard genieten! We gaan voor jou op zoek naar de mooiste wijnen, zodat jij ook net zo goed met ons mee kunt genieten. Met ongeveer 6.500 km extra op de teller zijn we inmiddels weer terug. 

Villa Patrizia

Vele momenten die ons bijblijven, maar toch echt één in het bijzonder. Wij hebben de mooie wijngaard van Villa Patrizia mogen bezoeken waar we werden rondgeleid door Alessio. Alessio is inmiddels de derde generatie wijnmaker binnen het familiebedrijf dat eind jaren 60 werd opgericht door zijn opa Romeo Bruni. In de jaren 90 deed de vader van Alessio zijn entree binnen het bedrijf en Alessio in 2009. Alessio vertelde ons dat hij trouw blijft aan de traditie van het wijnmaken zoals hij dat van zijn opa heeft geleerd, met respect voor de natuur en product en produceert zijn wijnen dan ook biologisch.

Familietraditie

In de hele reeks wijnen proef je het karakter van Alessio & zijn familie. Opa helpt nog steeds op de wijngaard als timmerman. Tijdens de proeverij krijgen we te horen dat Alessio’s vader helaas te vroeg is komen te overlijden. Dit motiveert echter alleen maar meer om de traditie van het wijnmaken in stand te houden. Alessio heeft dan ook een oudere wijn opnieuw geproduceerd en tevens een echte stevige “mannenrose” gemaakt welke is vernoemd naar zijn zoon Helios.

Proeverij in zicht!

Een ontzettend mooi verhaal met onwijs veel passie waarbij ook wij soms even moesten slikken.

Degenen onder jullie die ons inmiddels persoonlijk kennen weten dat we geen experts zijn, we zijn trotse eigenaar van ons WSET 0 en gaan puur af op onze smaak en passie. De smaak en passie waarvan wij besloten hebben dit met jou te delen.

Alessio zou een bezoek brengen aan Rotterdam om jullie persoonlijk zijn wijnen te laten proeven en zijn familietraditie te vertellen. Want wie kan dit verhaal nou beter vertellen dan hijzelf? Echter, kan door Corona dit niet doorgaan. Wij zijn, samen met Alessio, druk in de weer om hier wat leuks op te bedenken. Wij hebben namelijk ontzettend genoten van de proeverij bij Alessio thuis, gecombineerd met hapjes die zijn moeder voor ons heeft gemaakt en dit gunnen wij jullie ook. 

Met maar liefst 8 wijnen in de reeks kom je niks tekort en bieden we tevens de primeur om als eerste van deze wijnen te genieten. Ze zijn op dit moment nog niet te koop binnen Nederland en als we eennaam een (online) event op hebben gezet, zal deze dag dan ook de  kick-off zijn!

Uiteraard zullen wij jullie t.z.t. op de hoogte brengen van de inschrijvingen. Kan je echt niet wachten en wil je nu meer weten? Dan kan je ons altijd een berichtje sturen. 

Wil jij een bijzondere wijnproeverij organiseren, maar dan alleen voor jouw vrienden, familie of collega's?
Dat kan natuurlijk ook! Speciaal voor jou stellen wij proeverijen op maat samen. Dit kan op de boot, maar ook op locatie.
Voor vragen / meer info, maak gebruik van onderstaand formulier en wij nemen z.s.m. contact met je op.